Mühendislik Bilgisayar Programları

Mühendislik Bilgisayar Programları

AUTOCAD:
Autocad tüm mühendislik ve mimari iş alanlarının vazgeçilmezi konumuna gelmiş 2 ve 3 boyutlu teknik çizim, modelleme programıdır. AutoCAD, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Autodesk şirketinin 1980'lerin başından beri geliştirdiği bir bilgisayar destekli tasarım (CAD = Computer Aided Design) programıdır.

SOLIDWORKS:
Solidworks, kullanıcıların kolayca tasanmlarını yapabildiği 3 boyutlu katı modelleme progamı olup makine sektöründe en sık kullanılan programlardan biridir. 3 Boyutlu bir bilgisayar destekli tasarım (3D CAD) yazılımıdır. SolidWorks Corporation 1993 yılında Jon Hirschtick tarafından Concord, Massachusetts`te kuruldu. Yazılımın ilk versiyonunu 1995`te piyasaya çıktı.


SOLIDCAM:
Solidcam, karışık biçimli veya elle yazılması zor olan parçaların CNC tezgahlarında işlenmesi için, gerekli NC kodlarının oluşturulmasını sağlayan bir bilgisayar destekli imalat programıdır.

ANSYS:
Ansys mühendislik alanında kullanılan, ürünlerin mukavemet, mekanik, termal, titreşim gibi yönlerden sanal ortamda analiz edilmesini sağlayan bir simülasyon programıdır

MATLAB :
(matrix laboratory) sayısal hesaplama ve dördüncü nesil programlama dilidir. MathWorks tarafından geliştiriliyor. MATLAB, matrisişlenmesine, fonksiyonlar ve veri çizilmesine, algoritmalar uygulanmasına, kullanıcı arayüzü oluşturulmasına ve diğer dillerle yazılmış programlar ile etkileşim oluşturulmasına izin verir. C, C++, Java, ve Fortran dillerini içerir. öncelikli olarak sayısal işleme yönelik üretilmiş olmasına rağmen, isteğe bağlı olarak sembolik hesaplama yapabilen MuPAD sembolik motorunu kullanır. Ek paket, dinamik ve gömülü sistemler için Simulink'i, grafiksel çoklu alan simülasyonunu ve model tabanlı tasarımı ekler.

Visual Basic: 
Microsoft tarafından, Basic programlama dili üzerinde geliştirilmiş, olay yönlendirmeli, üst seviye, nesne tabanlı ve görsel bir programlama dilidir. Öğrenilmesi de kullanılması da oldukça kolaydır. Çok kısa sürede değerleri 100'lerce doları aşabilen programlar oluşturabilirsiniz. En güzel özelliklerinden birisi ise Windows ile tam uyumlu olmasıdır.

C / C++ :
AT&T Bell laboratuvarlarında, Ken Thompson ve Dennis Ritchie tarafından UNIX İşletim Sistemi' ni geliştirebilmek amacıyla B dilinden türetilmiş yapısal bir programlama dilidir. Geliştirilme tarihi 1972 olmasına rağmen yayılıp yaygınlaşması Brian Kernighan ve Dennis M. Ritchie tarafından yayımlanan "C Programlama Dili" kitabından sonra hızlanmıştır. bugünkü birçok yazılımın temelini oluşturmuştur. Yazmak için derleyiciler kullanılır örneğin: DEV C++ gibi.

Proteus (isis - ares)
Labcenter Electronic firmasının bir ürünü olan Proteus görsel olarak elektronik devrelerin simülasyonunu yapabilen yetenekli bir devre çizimi, simülasyonu, animasyonu ve PCB çizimi programıdır. Klasik workbench'lerden en önemli farkı mikroişlemcilere yüklenen .HEX dosyalarını da çalıştırabilmesidir. Proteus gün geçtikçe genişleyen bir model kütüphanesine sahiptir. Proteus programı sanal bir laboratuvardır. Her türlü elektrik/elektronik devre şemasını Proteus yardımıyla bilgisayar ortamında deneyebilirsiniz. Devredeki elemanların değerlerini değiştirip yeniden çalıştırır ve sonucu gözlemleyebilirsiniz. Bu program, binlerce elektronik eleman içeren devre tasarımlarının üretiminde bile kullanılabilmektedir. Elektriksel hata raporu hazırlayabilmekte, malzeme listesini çok düzenli bir şekilde verebilmektedir.PROTEUS programı ISIS ve ARES olmak üzere iki alt programdan oluşur. ISIS’ta elektronik devre çizimi gerçekleştirilirken, bunun yanında devrenin analizi de yapılabilmektedir. ARES’te ise ISIS’ta çizilmiş olan devreler ARES ortamına aktarılmak suretiyle baskı devre çizimi gerçekleştirilebildiği gibi manuel olarak da baskı devre çizimi yapılabilmektedir.

ideCAD:
Mimari ve Statik olmak üzere iki ayrılan bu program aslında tümleşik olarak değerlendirilmelidir. Kullanıcı dostu olan bu program günlerce sürecek proje ve metrajları saatler içerisinde tamamlamanıza imkan sunarken aynı zamanda betonarme analiz yaparak ta size detaylı bir rapor hazırlamaktadır.

3DS Max:
Hayallerinizi ve projelerinizi bir fotoğraf karesi kadar gerçek kılabileceğiniz 3 boyutlu görselleştirme programıdır.

Sap 2000:
Özellikle çelik yapılar için kullanılan bu program istenilen değerler sonucunda analiz yaparak size çeliğin hem mukavemetini hem de yapınız hakkında önemli bilgiler

Primavera:
Projelerinizi daha İyi yönetebileceğiniz sürekli kontrol ederek olası risk faktörlerini azaltabileceğiniz yönetim planlama programıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder